Route:  
  1. Home
  2. Over ons

Het team van adviseurs

Ons team bestaat uit specialisten op uiteenlopende vakgebieden. We vullen elkaar aan en samen bestrijken we een groot kennisgebied. Maak gebruik van onze kennis en ervaring.

Teun van Roekel
De kwartiermakers rol voor het Energieloket past mij als een jas. Toen de loketten in 2015 door het ministerie en de VNG werden bedacht, was ik daar al bij betrokken. Veel gemeenten kozen voor een digitaal loket maar ik dacht voor regio Foodvalley mee over een mix van digitaal en persoonlijk. Met de energiecaravan komen we laagdrempelig in contact met de mensen die vragen hebben over de verduurzaming van hun huis. De adviseurs die in het werkgebied wonen, hebben ook een groot netwerk van bedrijven die de adviezen van papier naar praktijk brengen. Zo kunnen we met elkaar stappen zetten op de weg naar duurzame woningen. Mijn belangstelling voor dit thema ontstond al tijdens mijn HTS-opleiding en in mijn werk werd het al snel mijn specialisme. Vele trainingen en verdieping in duurzaamheidsconcepten zorgen voor een brede kennis. Mijn grootste kracht is denk ik wel het verbinden: Mensen bij elkaar brengen om van probleem naar oplossing te gaan.
Theo van der Hek
Luisteren, meedenken en dan adviseren; dat is mijn motto. Sinds mijn omscholing tot EPA adviseur ben ik graag in gesprek met bewoners over energiebesparingsmaatregelen. Eerst laat ik hen aan het woord, daarna denk ik mee in de oplossing. Het gaat erom om de juiste stappen te zetten en maatregelen of veranderingen in het huis in de goede volgorde te doen. Ik heb een bouwkundige achtergrond en had een klussenbedrijf en ik weet veel over isoleren. Stel dat iemand denkt aan een warmtepomp, dan is het goed om te bekijken of het huis voldoende geïsoleerd is. Isolatie kan een betere eerste stap zijn. Zo bekijk ik per situatie welke maatregelen het beste passen. Het is altijd een advies op maat met als doel dat mensen achteraf geen spijt krijgen van de genomen maatregelen. Na mijn advies, kan ik mensen ook in contact brengen met betrouwbare en lokale ondernemers die voor de uitvoering kunnen zorgen.
Alex van de Klift
Isoleren, dat is wat mij betreft altijd de eerste stap. Want zo beperk je de energievraag, verlaag je de lasten en verhoog je het comfort. Dus als spouwmuur, vloer, dak en glas een goede isolatiewaarde hebben, komt stap twee: installaties aanleggen voor duurzame energie zoals zonnepanelen en (hybride)warmtepomp.
Ik werk al vele jaren als zelfstandig energie adviseur (EPA) met veel expertise op het gebied van isolatie. Regio Foodvalley is mijn werkgebied. Ik maak er energiescans en geef energie- en isolatieadvies. Als ik een energieadvies verzorg, ben ik ook het aanspreekpunt voor de uitvoering. Per maatregel zoek ik een passende aanbieder in mijn netwerk van uitvoerende bedrijven die al jaren goed werk leveren. Zo hebben opdrachtgevers één aanspreekpunt van advies tot oplevering. En ik kan op deze manier echt onafhankelijk advies geven omdat ik niet verbonden ben aan een bepaald product. Mijn doel: Energie besparen en klanten ontzorgen!